Forum: Stomatologia
Temat wątku: wyrywanie ósemek
  • ~Karola 2009-11-19 11:33
    Witam panie Doktorze chciałam się zapytać jak wygląda wyrywanie ósemek czy koniecznie trzeba do chirurga czy można u zwykłego dentysty. Ósemka mi cała wyszła więc jest za co złapać
  • ~pinezka 2009-11-23 19:44
    Pomimo wszystko radziłabym się wybrać do chirurga.U mnie też niby była na zewnątrz,ale stomatolog skierował mnie do specjalisty.
  • ~ja 2009-11-23 19:53
    No ja byłam chyba w czwartek czy w piątek no i jednak dentystka mi normalnie wyrwała tego zęba ósemke na dole oczywiści byłam prywatnie i zapłaciłam tylko 100 zł . Ale właśnie nie wiem jak to będzie z górną ósemką bo przecież ona jest daleko osadzona czy uda jej się normalnie wyrwać tak się cholernie boję ja nigdy w życiu u chirurga nie byłam oby się udało i udało jej się wyrwać tego zęba normalnie
  • Michał Pelc 2009-11-25 08:12 ekspert
    Witam,

Nie ma potrzeby iść do chirurga. Chirurgia stomatologiczna, nie mówiąc o szczękowej nie tylko zajmuje się usuwaniem zębów. Jeśli nie jest to bardzo trudny zabieg to w zasadzie każdy lekarz dentysta sobie z tym poradzi. Ważne by wiedział co robi. A to już uwaga to każdej specjalności. Jeśli lekarz ma doświadczenie w usuwaniu zębów, podejmie się takiej ekstrakcji, jest polecany, to nie widzę najmniejszych powodów by nie skorzystać z jego usług.

Pozdrawiam
    Michał Pelc, doktorant WUM, właściciel kliniki "Dentistica"
    Więcej o naszym ekspercie na stronie: www.Dentistica.pl
maksymalnie 20 znaków
Masz swoje poglądy? Tu jest miejsce, gdzie możesz je swobodnie wyrazić!
Pisz, komentuj i dyskutuj. Pamiętaj o tym, że nie będziemy tolerować niecenzuralnych wypowiedzi i wulgaryzmów.
Wymieniaj poglądy a nie obelgi. Zasady Opinii.